Proiecte adoptate

Programul Școală după Școală!

Proiectul pentru reluarea programului „Școală după Școală” pentru anul școlar 2023-2024 pe care l-am inițiat, a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Asa că, în anul școlar viitor, numai părinții de 26 de scoli vor organiza aceste programe extraordinare, cu 2 unități în plus în plus față de anul trecut. Primăria se angajează să ofere sprijin financiar pentru 3 ore pe zi pentru fiecare elev și să asigure o masă de prânz pentru toți participanții prin intermediul Administrației Școlilor Sector 6. Mai mult decât atât, elevii înscriși în programele semiinternat, finanțate de Ministerul Educației, vor primi finanțare și pentru mese.

 

Similar cu programul din anul anterior, o școală trebuie să îndeplinească un criteriu important pentru a se califica în program: să aibă o rată de absenteism sub 50% dintre elevii înscrise în programele de învățare intensivă în timpul orelor de grup, la clasa pentru copiii cu vârsta de 18:00. Pentru a acoperi costurile acestor servicii suplimentare, părinții sau reprezentanții legali vor contribui financiar. Ne străduim să fim parteneri în educația copiilor noștri și să oferim soluții flexibile pentru nevoile fiecărei familii.

 

Programul „Școală după Școală” are ca scop oferirea elevilor oportunități suplimentare de învățare și dezvoltare, oferind un program complementar celui școlar obligatoriu. Acest program include activități educaționale și recreative care au loc după finalizarea orelor de curs. Aceste activități sunt concepute pentru a consolida cunoștințele și pentru a dezvolta competențele elevilor. O îngrijire holistică pentru viitorul fiecărui copil!

Lista unităților școlare de stat din Sectorul 6 al Municipiului București care desfășoară programele „Școală după Școală” și semiinternat în anul școlar 2023-2024 o găsiți aici.

Birouri moderne pentru evidența populatiei!

 

 

În Sectorul 6, am reușit să punem bazele unei administrații locale mai apropiate de cetățeni, un demers pe care îl coordonez în calitate de viceprimar Sector 6. Începând din această primăvară, vreau să vă informez că cetățenii din Sectorul 6 vor beneficia de două birouri moderne de evidență a persoanelor, ce vor fi operaționale începând cu data de 4 aprilie 2023, respectiv 10 aprilie 2023. Aceste birouri sunt proiectate pentru a asigura confortul maxim și a reduce timpul de așteptare.

Primul dintre aceste birouri se va afla în cadrul Centrului Comercial Cora Lujerului, la standul 39, pe Bd. Iuliu Maniu nr. 19. Cel de-al doilea birou va fi inaugurat începând cu data de 10 aprilie și va fi localizat în fostul Restaurant Orizont din Complexul Orizont, pe Bd. Drumul Taberei nr. 18.

În toamna anului 2020, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, mi-a delegat responsabilitatea coordonării Direcției Locale de Evidență a Persoanelor din Sectorul 6. În urma unei strânse colaborări cu echipa din birourile de evidență a persoanelor și cu proiectantul pe care l-am contractat, am dezvoltat un concept nou și modern pentru aceste birouri.

Obiectivul nostru principal a fost să oferim cetățenilor un spațiu de așteptare modern și prietenos, iar ghișeele open space din aceste birouri vor facilita depunerea și eliberarea documentelor, reducând semnificativ timpul de așteptare și făcând interacțiunea cu funcționarii noștri una plăcută. Lansarea acestui birou, deschis acum cetățenilor, reprezintă o realizare importantă în direcția creșterii confortului dumneavoastră și a eficientizării timpului petrecut la ghișeu.

Căsătoriile se vor putea oficia și în afara oficiului Stării Civile în Sectorul 6!
Am inițiat, impreună cu colegii mei consilieri locali Ungureanu Marius și Gicu Zainea un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care căsătoriile se vor putea oficia și în afara sediului Serviciului de Stare Civila Sector 6.
Toți cei care își unesc destinele vor putea astfel să aleagă oficierea căsătoriei și în alte spații amenajate de adminitsrația publică în Sectorul 6 sau alte spații pe care le consideră relevante.
Proiectul de hotârâre și regulamentul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sectorului 6 și le puteți găsi în comentarii la această postare.

 Trimite-mi un mesaj!